6/18/2006

Arbeitsvermittlung

Har varit på Arbetsförmedlingen och skrivit in mig vilket man numera kan göra i sömnen då detta är en klart rutinmässig sak. Har nog tappat räkningen ärligt talat över hur många vändor man har varit där och skrivit in sig. Men det är samma visa varje gång. Man blir ständigt informerad om saker man har hört minst tusen gånger. Ett besök på Arbetsförmedlingen ter sig tämligen meningslöst men är ett måste i detta forna DDR-Sverige. En numera klassisk standardfras på AF är:

*efter att ha informerat AF att man har besökt dem X antal gånger förut* "Har du sett vår hemsida? Där kan man klicka sig fram till jobben och titta på hur en CV kan vara utformad." Nähe kan man! Det hade jag ingen aaaaaning om.
"Vi har informationsdagar som är obligatoriska då vi går igenom hemsidan och vad man kan finna på den." Vad bra att de är obligatoriska för en som redan har gått på ett X antal informationer. Som sagt DDR-Sverige lever i högsta grad och STASI står väl och smyger runt i buskarna.

2 Comments:

At 5:06 PM, Blogger __Viscious__ said...

Håller med fullständigt... DE borde ha en avdelning för de gamle "veteranerna"...hehe.. Så vi slipper de fåniga introduktions kurserna... med roliga mannen i jeans o blå skjorta :)

 
At 9:00 PM, Anonymous Anonymous said...

Känner igen det där. Jävla arbetsförmedlingen måste dö. Kolla in mina inlägg om det. Är man inte deprimerad så blir man det när man går dit. Varför finns de egentligen???Och vad gör de på dagarna???

 

Post a Comment

<< Home