4/07/2006

Böckerna!

Plupp och pling sa det i maillådan (fast det är ju ingen låda egentligen för den finns ju inte på riktigt, består ju bara av ettor och nollor). Böckerna som jag väntat på i hundra år har kommit. Tänk att man kan bli så glad över ett gäng engelska böcker. Glad och glad är väl kanske inte det rätta ordet. Snarare lättad över att det finns något påfund som kallas för fjärrlån. Utnämner härmed uppfinningen fjärrlån som en het nobelpriskandidat. Frågan är bara i vilken genre och ämne som det hamnar i. Kemi kanske?!

4 Comments:

At 9:44 PM, Blogger myrkyr said...

Det är väl inte tjänsten i sig som kan få pris utan snarare bibliotekarien som kom på den snillrika idén?

Mvh
hon som gillar att märka ord

 
At 11:59 AM, Blogger Visbollen said...

Då utnämner jag Malloppoa Bengita i Zimbabwe som Nobelpriskandidat. Det var nämligen hon som redan 1843 kom på idén med fjärrlån. Hon jobbade på Zimbabwes svar på KB och har annars gått till historien som häxbrygdens uppfinnarinna.

 
At 12:47 AM, Blogger myrkyr said...

Tror dig inte. Har halvhjärtat letat info men inte hittat ngt. Återkommer med vem det var som kom på fjärrlån på riktigt. För övrigt låter namnet snarlikt han du ansåg uppfann hjulet.

Måste herrn tvunget ljuga får han baske mig ljuga bättre! *ler ljuvt*

 
At 10:24 AM, Blogger Visbollen said...

Anledningen till det snarlika namnet beror på att de båda tillhörde samma släkt och var från Afrika (södra delen av Malawi). Jag ska kolla med Zimbabwes ambassad för att researcha vidare angående fjärrlånsuppfinnerskan ;)

 

Post a Comment

<< Home